Internetes kutatásaim az Alfákról

,,Digitális bennszülöttek”, ,,csendesek”, ,,tablettel a kezükben születnek”. És Ők az Alfák és ettől Alfák, ettől mások, hogy ,,még inkább beleszületnek a digitális korba”…

Olvasom, hallgatom ezeket a cikkeket, és közben cikáznak a gondolataim. Az tény, hogy az Alfák beleszülettek ebbe a digitális korba. Én tudom azonban, hogy mégsem ettől mások, és nem ettől csodásak az Alfák.

Az Alfa generáció alapból egy fejlettebb generáció, mint az őket megelőzők.

Az pedig, hogy manapság egy felgyorsult, digitális világban élünk, és ők ebbe születtek bele, az csak a plusz. Őket ez a digitális világ valóban kiszolgálja és jól tudják használni. Az ő agyuk ugyanis hihetetlenül gyorsan pörög és rengeteg infót dolgoz fel, még olyanokat is, amilyeneket a miénk nem.

Felvetődik a kérdés, hogy akkor mégis valójában miben különböznek az Alfák másoktól? Tőlünk?

 

Ebben mások az Alfák, és ezért csodálatosak

A munkám során sok időt töltök, és rengeteget foglalkozok az Alfa generációba tartozó gyerekekkel. Imádom a munkámat, ez a szenvedélyem és az életfeladatom.

A most következő lista folyamatosan bővül, mert bár régebb óta foglalkozok az Alfákkal, újra és újra én is  tapasztalok újdonságokat tőlük.

 

Az Alfáknak nagyon erős a „radarjuk”

Ez alatt azt értem, hogy azonnal “kiszagolják”, ha veled történt valami, ha érzelmileg kavarogsz, vagy ha gondolatilag nem vagy rendben. Egy Alfa elől ezt nem rejtheted el.

Ha nem is mondja ki, hamarosan észreveszed, hogy ő is átveszi tőled azt, ami benned van. Elkezd ő is hisztis lenni és furán viselkedni, és így tovább.

Történt már veled is olyan, hogy a gyerekek ráreagáltak a te gondolataidra, érzéseidre?

Bizony ez azért van, mert az Alfák minden szinten éreznek, és mindent „kiszagolnak”. Sőt, továbbmegyek, az Alfák még azt is megérzik, amit te magadnak se mersz bevallani.

Ilyenkor ne őt okold, hanem keresd meg magadban ezt, nézz szembe azzal, hogy te mit csinálsz és változtass!

 

Tiszta meglátás, rálátás és lényegre törő, ütős mondatok jellemzik az Alfákat

  • Facebook
Több anyuka mesélte nekem hitetlenkedve, hogy milyen elképesztő dolgokat mondott neki a gyermeke.

Például egyiküknek egyik este azt mondta az ötéves kisfia, hogy „Anya, én azt akarom, hogy te kiteljesedj.”

Amikor olyan mondatokat mond neked a gyermeked, ami mellbe vág és elgondolkodtat, ne legyints, mint ahogy sokan teszik… A legtöbben legyintve azt gondolják ilyenkor, hogy a gyerek biztosan hallotta ezt valahol. Hidd el, hogy a gyereked lehet olyan fejlett, hogy ilyeneket mondjon neked! Sőt, bizonyos intelligenciákban lehet még nálad is fejlettebb.

A kérdés ilyenkor az, hogy odafigyelsz-e rá. Meghallod-e, hogy mi az üzenete a szavainak? Be mered-e fogadni azokat?

 

Az Alfák hatalmas képzelőerejűek és ez nem is a legjobb szó…

Mindazt, amit a gyermeked hall tőled, azonnal átfuttatja a fejében és csaknem egy egész világot képzel mellé és épít rá. A hallottakat feldolgozza, átforgatja és hihetetlen gyorsasággal beépíti.

A digitális eszközöket tulajdonképpen emiatt az egyetlen egy dolog miatt szeretik és használják jól az Alfa generációs gyerekek. A digitális eszközök ugyanis azt, amit az Alfák az információ gyors feldolgozásával, átforgatásával és beépítésével tesznek, szintén nagyon gyorsan teszik meg. És ezért megfelelő eszközök a digitális kütyük a számukra.

Nézd meg a szemüket, amikor olyan dolgot mondasz nekik, ami a „lényegükkel azonos”. Ilyenkor kitágul a pupillájuk, figyelnek, de nemcsak figyelnek, szinte „szkennelnek” és hátul pörög az agyuk.

Az, hogy pontosan mi történik ilyenkor az ő világukban, még számomra is egy csodálatos rejtély.

 

Az Alfák “akaratosak, dacosak és hisztisek” …

És én ezt előnynek tudom be.

Az Alfák meghúzzák a határaikat és keményen beleállnak szitukba. És ha te nem vagy elég erős vezető, akkor bizony bedarálnak, mert ők céltudatosan mennek előre.

Az Alfáknak erős vezetője kell, hogy legyél, mert a „főnökösködés”, amikor hatalmi szóval, felülrendelten „lenyomod a torkán, amit te akarsz”, az náluk nem ér célt, vagy egy idő után elnyomod, „megtöröd” a saját csodálatos személyiségüket.

Ugyanez az eredmény akkor is, ha túlszabályozod és korlátozod őket.

Jussatok megegyezésre és kezeld őket egyenrangú partnerként. Állapodjatok meg és nyerjen ő is, te is! Ajánlom az asszertív kommunikációt neked, amelynek pont az őszinteség a lényege. Az asszertív kommunikáció célja pedig az, hogy mindkét fél részéről nyer-nyer állapot szülessen.

Ismerjük fel és tegyük le azt a régi, gyerekkori mintát, hogy a gyerek nem nyerhet, a gyerek alárendelt és „kuss a neve”. Helyette döntsük el, hogy a kapcsolatunk az egyenrangúságra, szeretetre és megegyezésre épül, és ezt alkalmazzuk is a mindennapokban. Csodálatos élmények, őszinte öröm és végtelen szeretet lesz az, amit megtapasztalunk, ha hagyjuk magunknak és a gyermekünknek azt, hogy valóban csodálatos önmaga legyen, elfogadjuk őt és támogatjuk.

 

Az Alfák azt „bökik meg”, ami Neked a legjobban fáj, addig, amíg nem változtatsz

Az Alfák talán ezért is a legnagyobb mesterek.

Az Alfák kifinomult és erős „radarjukkal” (lásd az 1. pontban) tökéletes érzékkel találják meg a te legérzékenyebb és legfájdalmasabb pontodat. És ezt a ’fájdalomtestet’ nyomogatják benned. Ilyenkor ne a gyermekedet okold!

A gyermeked tükröt tart neked. Amikor ő olyan dolgot tesz, ami neked érzékenyen fájdalmas, akkor keresd meg magadban, hogy ez miben tükör neked, be mered-e magadnak vallani azt, amit a tükörben látsz? Vajon te is szoktál önfejű, hirtelen haragú, hamar veszekedő, hisztis, stb. lenni, vagy nagyon is az lennél, csak elfojtod magadban?

A gyermeked okkal született a te gyermekednek. Egymástól kell tanulnotok önmagatokkal kapcsolatban. Kifinomult radarjukkal az Alfák nagy mestereink, kérlek, hogy fogadd ezt el és légy a tanítványa.

Azzal, amit ő fájdalmasan nyomkod a bensődben, neked dolgod van. Ez nem véletlen. Rengeteget tudsz fejlődni azáltal, ha a „tanítást” megkeresed magadban és befogadod, és ezzel együtt a kapcsolatotok is egyre közelebbi lesz. Tedd fel a kérdést: „Vajon mit akarhat tanítani neked?”

 

Az Alfák a legtisztábban szeretnek…

Az Alfák a legtisztábban szeretnek és a legtisztább a személyiségük. Az ő világukban alap a szeretet, a valódi, tiszta, feltétel nélküli szeretet.

Az Alfák mindent és mindenkit tudnak szeretni pusztán azért, mert létezik. Ez annyira gyönyörű!

Kérlek, hagyd, hadd legyenek ebben a mestereid.

Tedd le a régi mintáidat és ne szabj feltételt a szeretetnek. Ne mondogasd azt, hogy “Szeretlek, mert olyan kedves vagy.” De azt se, hogy “Megvettem neked ezt, és ezt kapom cserébe?”

A gyerekek a szüleiket mintázzák. Azt tapasztalom, hogy pont emiatt nagyon sok Alfánál már alig felfedezni ezt a feltétel nélküli, csodálatos szeretetet. Ennek az az oka, hogy idomulnak a mi világunkhoz. Pedig ez a fajta szeretet a lényük egyik legfontosabb része.

Fogadjuk el és tanuljuk mi is újra….

 

Szeretlek és elfogadlak Téged. Olyannak szeretlek, amilyen vagy. Nem kell semmit sem tenned azért, hogy szeresselek. Önmagadért szeretlek.

 

Az Alfák folyton a saját világukban élnek…

Az Alfák folyton a saját világukban élnek, mintha itt se lennének, mintha „meditálnának”. És ez lehet, hogy csiribiri, ezotérikusan fog hangzani neked, de ettől még igaz. Az Alfák folyamatosan kapcsolódnak a világ rezgéseire és energiáira, töltekeznek és közben adnak.

És ne mondd, hogy ez humbuk…

Voltál már te olyan kiránduláson, amikor azt érezted, hogy tölt a természet, szinte újjászületsz és pezsegsz?

  • Facebook

Na, az Alfák folyamatosan erre vannak rácsatlakozva és együtt áramlanak ezzel a töltéssel. És minden cselekvésük meditatív és „flowban” vannak, azaz benne vannak, ráhangolódnak az adott tevékenységre és ott léteznek a pillanatban.

Óh, de csodás lenne, ha mi is mindezt száz százalékosan elsajátítanánk! Képzeld csak el! Folyamatosan flowban tennénk a dolgunkat, kizökkenthetetlenül a pillanatra koncentrálva és beleélve magunkat.

Ha meg akarod ezt tanulni a gyermekedtől, akkor légy vele ilyenkor és csináld vele azt, amit ő csinál. Lazulj bele te is ebbe a flowba!

 

+1 Érdekesség!

Az a tapasztalatom, hogy a kisebbeknél sokkal inkább érződik az “alfaság”, az alfás csoda, amiket feljebb is írtam.

Azt is látom, hogy az idősebb Alfák már egyre inkább hasonlítanak ránk vagy a gyerekkori önmagunkra, és a fenti Alfa jegyekkel egyre kevésbé rendelkeznek.

Gondolkodtam azon, hogy ennek mi lehet az oka, talán összefüggésben lehet az évszámmal?

És megfigyeléseim alapján arra jutottam, hogy nem, nincs összefüggés azzal, hogy milyen évszámot írunk, azaz hogy az adott Alfa melyik évben született.  Az ok az, hogy egyre inkább töri meg és “szennyezi be” őket a mi világunk, a szülők, nagyszülők, óvoda, iskola világa.

És itt álljunk meg egy szóra és tisztázzuk ezt! A mi világunk nem szennyezett, hanem az ő gondolkodásukba és világképükbe nem illik bele. A mi gondolkodásunk nagyon más. És azzal, ahogy hozzájuk állunk, ahogy rájuk erőltetjük ezt a másfajta gondolkodásmódunkat, megtörjük őket és „beszennyezzük” az ő eredeti, alfás gondolkodásmódjukat. És ahogy nőnek, egyre inkább elveszik belőlük ez a fajta alfás csoda. És a csodák helyét felváltja az alfás szülők gondolkozása, felfogása, világképe. Mert a szülei minden gyermeknek az istenei.

A mi felelősségünk az, hogy a legfiatalabb Alfa generáció saját gondolkodásmódját, szabadságát, csodáját támogassuk. Ahhoz pedig, hogy őket igazán támogatni tudjuk, önmagunk megismerésén keresztül vezet az út.

És én tudom, minden rossz szándék nélkül tesszük ezt mi, felnőttek, a család, az ovi, a suli. És észre se vesszük, csak telik-múlik az idő, gyerekek jönnek és mennek. És szinte felkiáltunk, “Óh, már el is van nevezve a generációjuk, és akkor mi van? Attól még gyerek.”

Én azt akarom, hogy legyen mindenki nyitott és befogadó felfedező. Nyissa ki a szemét, nézzen körül. A világ folyamatosan változik. Mindenki változik. TE is változol. Ha nem figyelsz erre, ha nem nézel körbe, azzal teszed a legnagyobb pusztítást. Mert beleragasztod magadat és gyermekedet a régmúltba, a letűnt korokba.

Próbálj ki új dolgokat, nézd más szemmel a világot! Légy nagyon figyelmes! Észre fogod venni azt, hogy egészen más a világ, mint amilyennek eddig hitted. Lehet, hogy azt is meglátod, hogy egészen más a gyermek, aki ott van veled…

 

Megjegyzés:
A cikkem azért íródott, mert ilyeneket találtam fent a neten az Alfákról, hogy digitális bennszülött..stb. És megértem az idősebbeket, hogy megijednek, nem értik ezeket a gyermekeket. Hisz ők annyira mások, mint mi vagyunk! Sőt, ha jobban belegondolunk, már a Z generációsok (az 1995 és 2010 között születettek) is annyira mások, és már őket is bélyegezzük és furáknak tartjuk. A Z-seknek folyton a kezükben van a telefon. És akkor arra gondolunk, hogy „Jaj, jönnek ezek az Alfák, ezek meg még borzalmasabbak lehetnek majd.”

Kérlek vesd el az előítéleteidet! A cikkemben írtakon elgondolkodva, nézz az Alfásokra más, megfigyelő, felfedező, kíváncsi tekintettel! És lásd meg a csodát, és azt az új világot, ami bennük van és amit ők mutatnak neked!

És fogadd el, fogadd be! Légy nyitott!