Advent harmadik vasárnapja van.

Odakint csoda szép a havas táj. Igazi téli képeslapra illő. Túl vagyunk az idei utolsó szombati munkanapon is, így most már megállíthatatlanul mindjárt itt a  karácsony.

Még nyolc nap van addig! Juhuuuu!!!

Itt az ideje MEGTERVEZNI azt, hogy milyennek akarod megélni az idei karácsonyt – a benti és a kinti világodban.

Tudom, hogy kész őrületnek hangzik.

Hát nem volt még elég a karácsonyi ajándékok, a családi programok megtervezése, és épp a karácsonyi menü kitalálása és hozzávalóinak a beszerzése van soron, és még ez is…? – gondolhatod.

 

Ez a tervezés tényleg csak pár perc lesz. És ezt tényleg csak magadért tedd meg.

  1. A BENNED LÉVŐ GONDOLATOK teremtő erővel bírnak. Te tudtad, hogy amilyennek tapasztalod most az életedet és a körülötted lévő világot, az valamilyen módon összefüggésben van a gondolataiddal, érzéseiddel és a hozzáállásoddal? Elgondolkodtató, de egyben csodálatos is, mivel ez azt jelenti, hogy a te kezedben van a kulcs is.
  2. A kérdés az, hogy MI A CÉLOD! Mi a célod az idei karácsonnyal? Milyen kép van a fejedben és a szívedben? Hogy telik a karácsony előtti néhány nap? És a karácsony? Mit szeretnél megélni? Kinek szeretnél elsősorban boldogságot, örömöt, szeretetet adni – mint azt adventi 1. írásunkban megfogalmazhattad lelkiismeret-furdalás nélkül -, önmagad után? A célok azért fontosak, mert azok megfogalmazása nélkül inkább sodródsz az eseményekkel, minthogy úgy élnéd meg őket, ahogy tényleg te akarod. A te céljaidat pedig csak te tudhatod, csak te fogalmazhatod meg. Hiszen TE vagy az, aki a Te saját életedet éled.
  3. DÖNTENED kell. Döntsd el, hogy csodálatos és boldog karácsonyod van/lesz. Ez már egyfajta pozitív elvárást és hozzáállást is ad neked, ami fél siker.
  4. Ha megvannak a célok az idei karácsonyi ünnepekkel kapcsolatban, amiket akár papírra is vethetsz röviden vagy jegyzetben a telódon, ideje MEGTERVEZNI, hogy miket akarsz csinálni. Mi, amikor együtt vagyunk négyen, a két gyermekünkkel, gyakran összeülünk reggel és egy papírra felírjuk, hogy ki mit akar aznap csinálni. Mindenki 3-3 dolgot mondhat. Pl. társasozás, együtt színezés, hóban hempergés, karácsonyi bolondos táncikálás együtt, bújócska, csendkirály, stb. Napközben elég csak a papírra nézni, ahol egyre gyűlnek a pipák. A nap végén olyan jóleső, elégedett érzést szoktam érezni, mert tartalmasan és úgy telt a nap, ahogy mindenki akarta.

 

Van még néhány apróság, amit jó, ha tudatosan tudsz.

  • Ahhoz, hogy mindannyian szabadnak érezzétek magatokat, valószínűleg gyakran szükségetek lesz arra, hogy MEGEGYEZZETEK. Ez egy olyan nyer-nyer helyzetet eredményezhet, ami mindenkinek jó. Mi gyakran megegyezünk a gyerekekkel, és egymással is. Hiszen egymással egyenrangúak vagyunk, de közben mind mások is. A megegyezéssel tudjuk megtalálni azt a megoldást, ami mindannyiunknak elfogadható.
  • Soha NE TALÁLD KI azt, hogy a másik mit gondol, hogy mi van a párod, a gyerek, a szüleid fejében. Inkább kérdezd meg tőle és mondd el közben, hogy te hogy érzel, mit gondolsz, akarsz, stb.
  • Mindig FIGYELJ ODA a másik emberre. A szeretet őszinteséget és 100 %-os odafigyelést is jelent. Miközben pont a te kérdésedre válaszol a gyerek vagy a párod, közben ne kezdj el azon gondolkodni, hogy még milyen házimunkákat kell ma megcsinálni.
  • Semmit NE VEGYÉL SZEMÉLYES SÉRTÉSNEK. A karácsonyi készülődésben a legtöbb ember nagyon elfárad, miközben pedig mindenkinek meg akar felelni. Sokan ilyenkor áldozati szerepet játszanak vagy parancsolgatnak. Te már nem vagy ilyen. Mivel eldöntötted, hogy csodálatos és harmonikus az idei karácsonyod, ezért senkinek ne hagyd, hogy ezt meghiúsítsa benned. Ha konfliktusba keveredsz, próbálj ne belemenni érzelmileg, hanem szeretettel és elfogadással tudd, hogy ez nem rólad, hanem a másik emberről szól.

 

Most itt az ideje, hogy meggyújtsd a harmadik gyertyát, amely a céljaidat és a döntéseidet erősíti meg benned. Ezek nemcsak a karácsonyi álmaid megvalósulásához vezetnek Téged, hanem ahhoz az élethez is közelebb visznek, amit megálmodsz magadnak❤️.

Csodálatos adventi készülődést kíván Neked, (leendő) Hős Anya az Anya a Hős Magazin!