Szeretlek!- mondjuk, mi anyák napjában többször is.

És anyai szeretetünkkel puhán és melegen körbeöleljük a gyermekünket.

Szeretlek!– hangzik el, amikor késő este fáradtan odafészkelődünk a párunk mellé.

Ha ez a szeretet megvan az anyák életében, akkor vajon mégis miért nem vagy felszabadultan boldog? Miért nem élsz – ott legbelül – a legteljesebb bőség állapotában? Hogyan lehetséges az, hogy a téged körülvevő világodban néha csalódást, rosszindulatot, sokszor pedig hiányt és elégedetlenséget tapasztalsz?

Ugye néha Te is mondogatod azt magadnak, hogy

Nincs most időm erre, semmi ötletem sincs a karácsonyi ajándékokra, nincs elég pénzem, vagy nem vagyok elég jó anya, béna vagyok, hülye vagyok, stb.?

Ugye tudod, hogy ezek hiánygondolatok? Az Univerzum rendje szerint amire a figyelmedet és a gondolataidat irányítod, aminek energiát adsz, az növekszik és egyre nagyobb lesz.

Észrevetted, hogy a „Nincs időm, elkések, stb.”szinte mindig meg is valósítja azt, amilyen gondolataid vannak ezzel kapcsolatban? Nem lesz elég időd, elkésel…

Anyaként, feleségként és nőként biztosan Te is a legboldogabban és legbőségesebben szeretnéd az életedet megélni. Szeretetet adva és kapva. Mert megérdemled, hidd el.

A rossz hír az, hogy a hiánygondolkozással pont Te vagy az, aki a bőséged útjában állsz.

A jó hír az, hogy a hozzáállásodat és a gondolkodásodat meg tudod változtatni. Vedd észre és dobd ki a hiánygondolataidat.

És érkezz meg, készülj fel az első adventi gyertya meggyújtására.

A karácsony a szeretet ünnepe.

Pont itt az ideje annak, hogy befogadd azt a gondolatot, hogy MINDEN SZERETET.
1. A SZERETETET ÖNMAGADDAL kell kezdened. A magad szeretetével, önmagad elfogadásával.
Ha önmagadat szereted, akkor a gyermekedet, családodat és a többi embert egy tisztább és teljesebb szeretettel tudod megajándékozni.

2. Az ADAKOZÁST magaddal kell kezdened. Először magadnak adakozz. Adakozz magadnak először szeretetet, elfogadást, megbocsátást. Aztán mondjuk egy fél óra csendes nézelődést, vagy végre egy esti, illatos fürdőt, egy habos kávét…
Az önmagadnak való adakozást követően másoknak sokkal teljesebben tudsz majd adakozni.

3. A szeretetedben MAGADRA FIGYELJ. A fókuszod ne kalandozzon el másokon, ne másokban keresd a hibákat és csámcsogj a kritikákon.

4. Engedd KÖZEL MAGADHOZ A BŐSÉGET. Hagyd el a hiánygondolatokat, mert nem visznek előre. Kezdj el egy másfajta, bőségben való gondolkodást, mert a gondolataid megteremtik a bőség érzetét először benned, belül, aztán a külvilágban is.

5. Vedd észre azt, hogy a tiszta és teljes szeretetre, amely önmagad szeretetével kezdődik, az adakozásra, az önmagadra való figyelésre CSAK TE TUDOD MEGTANÍTANI a gyermekedet. A tanítás egyszerű. Csináld te magad, és a gyermeked a legjobb mintát látva, maga is így fog ezekről a dolgokról gondolkodni.

 

Most pedig gyújtsd meg az első gyertyádat, égjen a szeretet és a bőség lángjával a koszorún. És Benned is, ezentúl mindig.

Önszeretettel és szeretettel teli, csodás első adventi hetet kívánunk minden (leendő) Hős Anyának!