Advent negyedik vasárnapja van, 2018. december 23.

Holnap reggel karácsony napjára ébredünk annak minden szépségével, csodájával és izgalmával.

Tudom, tudom, hogy még várnak rád is feladatok…. És talán neked is tele van a fejed azzal, hogy még mit kell megvásárolni, megfőzni, megsütni, kicsit kitakarítani, becsomagolni, kit kell felhívni, stb.

De mindeközben biztosan Te is érzed, hogy most már azért itt az ideje annak, hogy megállj, hogy kiszállj ebből a rohanásból és feladatözönből, amit – valljuk be – így vagy úgy, de magadnak teremtettél.

A karácsonnyal kapcsolatban minden rendben lesz, hidd el. Hiszen eddig is így volt, minden évben.

Hajlamosak vagyunk ilyenkor nagyobbnak és többnek látni az előttünk álló feladatlistát, amitől eleve rágörcsölünk az egész ünnepre, jobban elfáradunk és még ingerlékenyebbek is vagyunk.

Mivel a gondolataid teremtő erővel bírnak, ezért tedd most le alázatosan és puhán, szeretettel ezeket a szenvedős és karácsonyi, „munkamániás” gondolatokat. Kapcsolj kisebb fokozatba, kérj segítséget, csináljátok meg a még szükséges dolgokat közösen vagy hagyjátok későbbre. De dönthetsz úgy is, hogy lelkifurdalás nélkül elengedsz bizonyos dolgokat…

Ülj le végre Te is.

Légy egy kicsit egyedül és csendben. Nézd az ablakon eléd táruló képet vagy a nappalitok egyik kedvenc sarkát… Adj legalább tíz percet magadnak és meglásd, fel fogsz frissülni kívül és belül.

Ha ’támadnának’ az elvégzendő feladatok és gondolatok, akkor csak nőiesen intve nekik, engedd őket tovább.

Ha ráérzel az ízére, akár gyakorolhatod mindennap ezt az egyszerű és rövid elcsendesítő gyakorlatot, amelynek során a zakatoló gondolataid kiürülnek.

Ha kicsit elcsendesedtél, itt az idő, hogy hozd magad vissza a jelenbe, és tudatosítsd azt magadban, hogy KARÁCSONY van. A Te Karácsonyod, a Ti Karácsonyotok.

Itt az ideje, hogy ünnepelj belül és kívül.

 

És hogy a KARÁCSONYOD még teljesebb és harmonikusabb legyen, figyelmedbe ajánljuk szeretettel a következő gondolatokat:

1. Kapcsolódj magaddal….
Csendesedj el minél többet, figyelj befelé…

2. Légy jelen….
Éld meg a karácsonyt (és az egész életedet) a maga valójában. Ne a következő feladaton, lépésen, stb. agyalj, csak egyszerűen légy ott a jelenedben.

3. Szeress, 100 %-os megértő figyelemmel és elfogadással. Mindezt kezdd magaddal, majd folytasd mindenki mással.

4. Szeress feltétel nélkül. Mindig a valódi önmagáért szeresd a másikat és ne azért, mert édes, aranyos, jól viselkedik, megcsinálta neked ezt vagy azt, hallgat rád, stb.
A szeretet elfogadó, megbocsátó és elengedő. Nem bírál, nem kritizál, nem erőlteti másra az akaratát, meghagyja a másik embert a maga szabadságában.
5. Engedd meg Te is magadnak a szabadságot. És add meg ezt a szabadságot a körülötted lévőknek, a Szeretteidnek is.

6. Éld meg szeretetben, boldogságban, bőségben és harmóniában a Karácsonyt, az Ünnepeket. Teremtsd meg mindezt először magadban, aztán figyeld, ahogy megjelenik mindez a csoda a külvilágodban is.

7. Kezdj el végre hinni magadban.

8. Legyenek álmaid és higgy bennük.
Higgy magadban és abban, amit látni szeretnél, hogy majd megláthasd azt, amiben hittél.

 

Kívánunk Neked és Szeretteidnek csoda szép, boldog és harmonikus karácsonyi ünnepeket, mert minden (leendő) Anya Hős!