Leveleiket útjukra engedték már a fák. Mély gyökereikkel erősen kapaszkodva csupaszon állnak a decemberi esőben. Bár odakint az időjárás inkább zord, őszies, mi – belül – már készülődünk a karácsonyra.

Nagyon jót tett a múlt héten meggyújtott első adventi gyertya, az igazi – nemcsak a mások irányába érzett, de önmagunkat is betöltő – szereteté. Folyamatosan, belülről melengeti a szívünket.

Mielőtt megterveznénk az idei karácsonyunkat, itt az idő egy kis visszatekintésre a múltunkba, amikor még a szüleinkkel töltöttük a karácsonyainkat.

Minden gyermek okkal születik a családjába. Én is, Te is okkal születtél az édesapádhoz és az édesanyádhoz. Az ok az, hogy Neked ott kellett magaddal kapcsolatban megtapasztalnod, megtanulnod dolgokat.

A szüleid a tőlük telhető legnagyobb szeretettel neveltek, óvtak Téged. Mindaz, amit tőlük babakorodtól kezdődően láttál, hallottál, bármilyen módon érzékeltél, benned van ma is. Lenyomatként, mintaként őrzöd ma is azokat, akár emlékszel rájuk, akár nem.

Voltak negatív élményeid, van benned esetleg harag, düh egyes dolgokkal, helyzetekkel kapcsolatban? Ha igen, akkor ezekkel kapcsolatban dolgod van még. Az elengedést, megbocsátást követően – egy kis önismereti munkával – el kell jutnod majd az elfogadó szeretet és hála érzéséhez mindennel  kapcsolatban.

 

Most pedig öt-tíz percre lesz szükséged.

 1. Képzeletben vegyél elő egy csoda szép KARÁCSONYI DOBOZT.
 2. A doboz jelenleg tele van mindenféle dologgal.

Minden olyan dolog benne van most a dobozban, amit valaha is megéltél, megtapasztaltál az eddigi karácsonyi készülődések, ünnepek és a szentesték alkalmával. Ezek mintaként mind ott élnek benned, veled, továbbra is. Talán észre sem veszed, de lehet, hogy a gyerekeiddel, a karácsonnyal kapcsolatban pont úgy csinálsz sok dolgot, mint amilyenek ezek a mintáid.

Egy kis elmélyüléssel, gondolkodással Te is biztosan felismered ezeket magadban, rábukkansz ezekre.

Néhány gondolatébresztő példa:

 • A Jézuskát csak csoda szépen kitakarított lakásban, megtisztított ablakokkal, kimosott függönyökkel lehet várni.
 • A karácsonyi menünek mindig halászlének vagy savanyú levesnek, halnak vagy ‘nem-tudom-én-minek’ kell lennie.
 • A karácsonyt mindig vacsorával ünnepeljük meg.
 • A karácsonyfát mindig december 24-én díszítjük fel.
 • Stb., stb.

 

 1. Most rajtad a sor. A jelenlegi karácsonyi dobozodból vegyél ki most egyesével mindent. Miközben kiveszel belőle valamit, kicsit vizsgáld is meg.
 2. Két kupacot kell csinálnod!
 • Az egyik kupacod az lesz, AMIK VISSZAKERÜLNEK a Te saját, csodálatos karácsonyi dobozodba, hogy az idei karácsonyodat a legszebbé tegyék. Ezek azok a mintáid, amiket tényleg szeretsz, amikre tényleg szükséged van ahhoz, hogy boldogan, önfeledten jelen tudj majd lenni az idei karácsonyi ünnepekkor.
 • A másik kupacba azok a régi mintáid kerülnek, amiket NEM FOGSZ VISSZATENNI a saját, csodálatos karácsonyi dobozodba. Ezeket a mintákat most le fogod tenni, mert már nem akarod tovább magaddal vinni azokat. Lehet, hogy már nem szolgálják ezek a minták a mostani életedet és a céljaidat. Lehet, hogy ezek a minták valójában már rég nem is tartoznak hozzád, csak megszokásból részei még az életednek.

Légy teljesen őszinte magaddal!

Légy bátor!

Minden rendben van! És minden szeretet!

A saját életedet éled, amelyben – emlékszel ugye – Te vagy a legfontosabb, és a szeretetet, elfogadást, adakozást magaddal kell, hogy kezdd.

Gratulálok! Készen vagy! A karácsonyi dobozod elkészült. Megújult és felfrissült.

 

Most gyújtsd meg a második gyertyát, amely a régi karácsonyaidért ég majd az adventi koszorún. Ez a gyertya hálával és szeretettel ég a szüleidért is! Nagyon sokat kaptunk, tanultunk és tanulunk tőlük. Nagyon szeretjük őket. Hálával és igaz szeretettel fogadjuk el és öleljük körbe őket… mint ahogy a gyerekeink is most minket.

Csodálatos adventi készülődést kíván Neked, (leendő) Hős Anya az Anya a Hős Magazin!